BUX
38971

Mi áll a profik és a háziasszonyok toplistáján?

Gyökeresen más típusú részvényeket kedvelnek a profi befektetők és az átlagemberek az Egyesült Államokban. Míg előbbiek inkább a bankrészvényekkel töltik tele portfólióikat, addig utóbbiak inkább az ismert és divatos tech cégekért rajonganak.

Napi.hu, 2016. március 18. péntek, 20:22

Egészen más a profi befektetők és a hétköznapi vásárlók ízlése, ha arról van szó, mely cégek részvényeit tartják szívesebben a portfólióikban. A CNNMoney összeállítása szerint előbbiek inkább a banki részvényeket, utóbbiak az ismert és divatos cégek részvényeit vásárolják szívesebben.

A portál a hedge fundok és befektetési szakértők körében a Tipranks összesítése alapján a legkedveltebb részvény a Wells Fargo, a bankrészvény rajongóinak tábora Soros Györgytől Warren Buffettig terjed. Utóbbi a Berkshire Hathaway-n keresztül a bank 10 százalékát birtokolja, s legutóbbi, befektetőknek írt levele szerint a bank nem csak kiváló üzleti stratégiával rendelkezik, de tehetséges, a részvényesek érdekeit szem előtt tartó emberek vezetik.

A kicsiknél ki a kedvenc?

A kisbefektetők között viszont egyértelműen az Apple a kedvenc, a technológiai cég utcahosszal vezet a cikk szerint. Az Openfolio nevű alkalmazás (amely lehetővé teszi, hogy a befektetők részvényportfólióikat egymással összehasonlítsák) adatai szerint a befektetési számlával rendelkező amerikaiak több, mint negyedének van Apple részvénye. De erre utalnak a CNNMoney saját adatai is, az összes részvény árfolyama közül a legtöbb látogató az Apple-ére kíváncsi már hosszú ideje.

A portál listája szerint a 10 leginkább kedvelt, kisbefektetők által vásárolt részvény listáján az Apple-en kívül szerepel még a Facebook, a Disney, a Tesla, a GE, a Microsoft, a Twitter, az Amazon, a Netflix és utolsóként a Bank of America. Ez utóbbi egyébként a Microsoft-on kívül a második átfedés a hedge-fundok top 10-es listájával.

A profi befektetők a Wells Fargon, a Microsofton és a Bank of Americán kívül kedvelik még a Kraft Heinz, a Coca Cola, American Express, IBM, JPMorgan, Oracle és a Comcast részvényeket.