A nyitás után meglehetősen alacsony forgalom mellett szűk sávban ingadozott az euró árfolyama, 249,90 és 250,30 forint volt a két szélsőérték - mondta Kolba Miklós, az ING devizakereskedője. (Utóbbi lényegében megfelelt az előző napi zárószintnek.) A délelőtt során még gyengülésre érzékeny volt a magyar fizetőeszköz, ám végül mégis erősödni tudott. A londoni befektetők ugyanis valamilyen oknál fogva azt várták, hogy Gyurcsány Ferenc mai rendkívüli sajtótájékoztatóján bejelenti a sáveltörlést. Azt senki nem tudja, hogy ezt honnan vették a szigetországban ténykedő invesztorok, mindenesetre a kora délutáni - egyébként az új országos rendőrfőkapitány kinevezése miatt összehívott - sajtótájékoztató előtt az ingadozási sáv eltörlésére való felkészülés jegyében erősítették a magyar devizát, így az eurókurzus 249,50 forintra gyengült. Miután forgalom gyakorlatilag nincs, ezért az árfolyam erről a szintről nem is igazán tud elmozdulni. Kolba Miklós várakozásai szerint a következő napokban 248,70 és 252,20 forint között ingadozhat az euró árfolyama.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!