A magyar tőzsde az egyik leggyengébb szereplő, az elmúlt héten megmutatta, hogy ha kint borul a hangulat akkor porrá zúzódunk napokok belül. Itt ezen az árszinten intézményi vevő nincs, tegnap is day-traderek hajották föl az OTP-t, majd vissza is esett zárásra -vélekedett Nyári Zsolt a KBC üzletkötője.

Nemzetközi szinten is az látszik, hogy az intézményi befektetőknek pontosan elég, ha a jelenlegi szint környékén zárjuk az évet, úgy szép hozamot produkáltak idén. 

Az üzletkötő várakozása szerint Európa már nem emelkedik semmit, az OTP is nullás vagy mínuszos nyitást mutathat.
Telekomban semmi emelkedést nem várnék, Richterben és Molban viszont egy kis emelkedés elképzelhető - vélekedett Nyári. Összesen nullás, kicsit pluszos index lehet nyitóban, majd az európai mozgásokat követjük le.

Amerikában jelzálogpiaci és munkaerőpiaci adaok jönnek délután, ami még kissé megrángathatja az árfolyamokat.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!