A szép tetőépítést követően mintha szikláról zuhant volna az OTP részvények árfolyama az elmúlt napokban, s egészen az ősz elején kiépített sáv tetejéig jutott, 5080 forintos szinten érte el napi minimumát. A nagy esést követően remélhető felpattanás első hulláma már meg is érkezett, kíváncsian várjuk érkeznek-e újabb eladói hullámok ezt követően.

Az 5650 forint körüli szintek eleste tegnap reggel azért volt döntő fontosságú, mivel egy duplacsúcs, vagy csökkenő háromszög alsó vonalaként, vagy nyakvonalként szolgált. A kiépült alakzat teteje 6100 forint körül volt, ezért az alakzatból számolt célárat - amely 450 forint esés volt a nyakvonalhoz képest - teljesült. Nyilván pszichésen is sokat jelentett ez az 5650 forint körüli zóna, hiszen itt található a sokak által figyelt 200 napos mozgóátlag is.


Ha csak nem fog összeomlani ma a világ, akkor innen, legalábbis a technikai elemzés szerint gyakori jelenség a letört szint visszatesztelése, így nem lenne meglepő, ha néhány napon belül az árfolyam újra érintené a maga mögött hagyott régiókat. Ekkor érdemes lehet figyelni, vajon milyen forgalom mellett teszi ezt a bankpapír árfolyama, hiszen ha a letöréskor tapasztaltnál kisebb lenne a forgalom, akkor jó eséllyel a fontos szintről újra lefelé fordulhatna a részvény.


Rövidtávon a részvényárfolyam útjában van a tegnapi záróár, 5280 forint, 5375 forint körül az 50 napos mozgóátlag, 5500 forint körül újabb gyenge ellenállás található.


Lefelé támaszok lehetnek ismét az ősz eleji sáv teteje, 5080 forintnál, alatta a sáv alja és Fibo szint 4820 forint körül, majd 4500 forint, lejjebb talán most nem érdemes tekinteni.

Érvényes emelkedő trendvonal - tehát három érintéssel validált - jelenleg nincs érvényben, van egy esélyes erre a tavaly márciusi és az idén szeptemberi mélypontot összekötő vonal, ez most a 4820 forintos támasz szint körül jár.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!