Mi lesz veled, amerikai gazdaság?

Az elemzők eltalálták az amerikai ipari termelés decemberi változásának mértékét, ám az irányt illetően csúfos kudarcot vallottak. A kibocsátást az autóipar visszaeső teljesítménye húzta vissza: az újabb makroadat az amerikai gazdaság fellendüléséért aggódók táborát gyarapíthatja.
Ádám Viktor, 2003. január 17. péntek, 15:36
Fotó:

Az USA ipari kibocsátása ugyanis az elmúlt év utolsó hónapjában 0,2 százalékkal csökkent, miközben a Bloomberg által megkérdezett szakértők 0,2 százalékos bővülésre számítottak. A süllyedésért az autóipari termelés 4,7 visszaesése volt felelős, holott a decemberi autóvásárlásokkal még nem volt hiba, az év utolsó hónapjában csak a - részben előrehozott - gépkocsi-beszerzések tartották lendületben az amerikai fogyasztást.
A kapacitáskihasználtság sem alakult fényesen, a mutató 75,6 százalékról 75,4 százalékra apadt, miközben a szakértők emelkedést jósoltak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK