Mi lesz veled Mol?

Stagnálással nyithat kedden a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó szakértők szerint.
Dzindzisz Sztefan, 2017. április 4. kedd, 08:47
Fotó: Napi.hu

Alapvetően iránykeresés, enyhe negatív hangulat látszik a nemzetközi piacokon, így a budapesti tőzsdén inkább oldalazás lesz jellemző - vélte Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője. A kereskedés záró szakaszában készülhetnek fel a befektetők az új indexsúlyokra az MSCI régiós indexében a szokásosnál nagyobb befektetői aktivitással, a Mol súlya emelkedik, ezért az árfolyamában is emelkedés jöhet. Az OTP és a Richter inkább lefelé veheti az irányt - tette hozzá.

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szintén semleges nyitásra számít, a nap végén a Mol teljesítménye lehet meghatározó. Az új súlyozás április 5-től lesz érvényben. A vezető elemző a magyar tőzsdén középtávon korrekcióra számít.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 154,14 pontos, 0,49 százalékos emelkedéssel, 31 788,40 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 14,2 milliárd forint volt. A Mol 300 forinttal, 1,52 százalékkal 20 100 forintra erősödött, 5,8 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 68 forinttal, 0,84 százalékkal 8025 forintra csökkent, forgalmuk 6,4 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 1,04 százalékkal 485 forintra nőtt, forgalma 340,8 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 66 forinttal, 1,00 százalékkal 6636 forintra emelkedett, a részvények forgalma 1,6 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK