Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A print üzletág tevékenységén a fedezet nagymértékű emelkedése azonban még szükséges, ám ha ez sikerül, úgy a fesztiválok mellett a nyomtatott termékek járulnak majd hozzá számottevően a cég árbevételéhez. A rádiós szegmnes után az indoor-reklám területéről is elképzelhetőnek tartja a teljes kivonulást a társaság, a koncertszervező részleg pedig várhatóan nem önálló üzletágként folytatja majd a tevékenyéségét - derül ki a beszámolóból.

A cégcsoport online vállalkozásai viszonylag szépen növekedtek az első negyedévben, ebben a divizióban a problémát az okozza, hogy a korábban szép bevételt generáló facebook-reklám értékesítést részben automatizálta a közösségi oldal. Ebből az econetnek számottevő haszna már nem származik, ezért ez a jövőben legfeljebb kiegészítő elemként szerepel majd a portfolióban. A reorganizáció részletei heteken belül ismertté válhatnak, a tervek szerint ugyanis az azt szentesítő közgyűlésre június második felében kerül sor.

Az első negyedév számai alapján szükség is van a sürgős átalakításra. Az 550 millió forintot közelítő árbevételhez ugyanis 250 milliós üzemi veszteség tartozik, amin még az sem szépít sokat, hogy a konszolidációba bekerült fesztivál üzletág az első negyedév során szükségszerűen veszteséget termel. (Illetve az adatok még tartalmazzák a porfolióból mostanra kikerült a rádiók működési veszteségeit is). Ráadásul már most is látszik, hogy a második negyedév számai sem lesznek túl szépek pár egyszeri tényező miatt: több mint 100 millió forintos veszteséget lesz kénytelen elszámolni a cég a saját-részvény ügyleteken, illetve 180 millióval rontja majd az eredményt a Radió Café eladása is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!