Ismét 6 millió alá csökkent az OTP részvényekre vonatkozó nyitott short pozíciók száma az Egyesült Államokban - derül ki a Bloomberg által közölt adatokból.

A február 26-án végződött két hétben (az amerikai alapkezelőknek ilyen időközönként kell közzétenniük pozícióikat) 580 ezer darabbal 5,95 millióra csökkent az esés esetén felértékelődő pozíciók száma. Furcsa módon ez nem járt együtt az árfolyam látványos emelkedésével, pedig a shortzárások jelentette vételi nyomás általában drágulást eredményez.

A majd 6 millió részvénynyi pozíció - figyelembe véve, hogy a válság előtt egymilliónál is kisebb volt számuk - még mindig soknak mondható, azok esetleges zárása a későbbiekben megfelelő hajtóerőt biztosíthat az OTP-kurzusnak. Kérdéses, hogy a gyorsjelentés közzétételét követően hogyan változott a shortállomány, ám erre csak két hét múlva kaphatunk majd választ.

A short pozíciókat nem feltétlenül azért nyitják az alapkezelők, hogy az árfolyam esetleges eséséből profitáljanak, azokat gyakran más befektetések fedezésére használják az intézményi befektetők.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!