Mi történt Ázsiában?

Szerdán többségében vegyesen változtak az ázsiai indexek, Sydneyben és Hongkongban erősödés volt, de Tokióban, Szöulban és Sanghajban visszaestek a részvényárfolyamok.
MTI, 2016. december 28. szerda, 08:45
Fotó: Reuters

Tokióban a Nikkei-225 index 0,01 százalékos, 1,34 pontos csökkenéssel 19 401,72 pontra esett. Elemzők szerint iránykeresés folyt a tőzsdén, hiába jelentek meg kedvező novemberi ipari termelői adatok, ez nem hozta meg a befektetők kedvét a részvényvásárlásra.

Szöulban a dél-koreai Kospi index 0,87 százalékos, 17,68 pontos gyengülés után 2024 ponton fejezte be a napot. Az intézményi befektetők nagyobb eladásokba kezdtek, a kereskedési volumen így elérte a közepes szintet és 352 millió részvény cserélt gazdát. Az adatok szerint 451 vállalat részvényárfolyama csökkent, 377 vállalaté nőtt.

Sydneyben az S&P/ASX-200 index 1,01 százalékkal, 57,08 ponttal nőtt, 5685 ponton végzett. Az ausztrál tőzsde kifejezetten jól teljesített a többi ázsiai részvénypiachoz képest. Az ausztrál befektetőket lelkesítette az amerikai részvényárfolyamok, illetve a nyersanyagárak keddi emelkedése.

A tokiói záráskor még nyitva tartó hongkongi tőzsdén 0,43 százalékos erősödés volt, a sanghaji tőzsdén viszont 0,42 százalékos gyengülés. Hongkongban az energetikai cégek jól teljesítettek, Sanghajban viszont az infrastrukturális fejlesztésekkel foglalkozó vállalatok részvényárfolyamai átlagosan csaknem 1 százalékkal csökkentek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK