A héten a részvénypiac forgalma 38,88 milliárd forint volt, szemben az előző heti 95,7 milliárd forinttal, a vezető részvények a Richter kivételével emelkedtek.

A blue chipek közül a Magyar Telekom egy hét alatt 1,51 százalékot erősödött, a pénteki kereskedést 470 forinton fejezte be, a heti forgalma meghaladta az 1,5 milliárd forintot.

A Mol árfolyama 1,05 százalékkal emelkedett, pénteken a részvény 21 730 forinton zárt, heti forgalma több mint 7,3 milliárd forint volt.

Az OTP árfolyama 1,15 százalékkal nőtt, a papír 9235 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma 15,86 milliárd forintot tett ki.

A Richter részvénye 2,90 százalékkal csökkent, a kereskedést 7040 forinton fejezte be, heti forgalma meghaladta a 9,7 milliárd forintot.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 2484,92 ponton zárt pénteken, 81,30 ponttal, 3,38 százalékkal magasabban, mint egy héttel korábban.

Hétfőn a pozitív piaci hangulatban a BÉT is jól teljesített, a magyar papírok közül egyedül a Richter gyengült.

Kedden a magyar piacon kitartott a jó hangulat, a BUX index minimális emelkedéssel zárt az OTP és a Mol teljesítményének köszönhetően. A nyugat-európai piacok az enyhe pozitív nyitáshoz képest visszafogott, 0,2-0,3 százalékos eséssel zárták a napot.

Szerdán a vezető magyar részvények vegyesen teljesítettek, a Magyar Telekom volt a legjobb, amely közel 1 százalékos emelkedéssel zárta a napot. A reggeli negatív nyitást követően pozitív irányú kereskedés volt Európában és a tengerentúlon is, ami feljebb húzta az árfolyamokat.

Csütörtökön csendes nyári nap volt a tőzsdén, az átlagosnál alacsonyabb forgalommal, jelentős elmozdulás nem történt. A BUX kisebb csökkenéssel fejezte be a kereskedést, a nap vesztese a Magyar Telekom volt, a papír több mint 1 százalékos eséssel zárt.

Pénteken a csütörtökihez hasonló nyári hangulatú nap volt a tőzsdén, csendes kereskedéssel és az átlagosnál alacsonyabb forgalommal, jelentős elmozdulás az árfolyamokban nem történt. A BUX kisebb 0,5 százalékos csökkenéssel fejezte be a kereskedést, a nap nyertese a Magyar Telekom volt, 0,4 százalékos emelkedéssel - írja az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!