E listában is akad azért figyelemreméltó változás. Míg 1999-ben a forgalomnövekedés üteme átlagosan 63 százalék volt, az idei rangsorban ez már csak 42 százalék, miközben a részvényenkénti eredmény (EPS) bővülésének tempója 69-ről 48 százalékra lassult, a megtérülési ráta pedig 39 százalékról 27-re esett. A listán ennek ellenére sokan szép sprintet vágtak le. Volt olyan cég, amely a középkategóriában lett sikeres a piaci rés kitöltésével, mások nagyságukat, erejüket kihasználva tudtak tempós növekedést felmutatni az amúgy gyengélkedő gazdaságban. A Fortune százas toplistáján szereplők közel ötöde - a legjobb tíz fele - az olaj- és gázüzletben tevékenykedik. Bár a nyersanyagárak az elmúlt évben nagyot estek, az iparág cégei a Fortune számítási módszerének köszönhetően - amely az elmúlt három évben produkált profit- és forgalomnövekedést veszi alapul - előkelő helyre kerültek. A listán persze olyan tech-nagyágyúk is megtalálhatók, mint az internetes aukciósház, az eBay, a számítógép-animációs filmjeiről ismert Pixar, vagy éppen a Novellus Systems, ráadásul a rangsort a grafikai chipeket gyártó nVidia vezeti.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!