Az általunk megkérdezett brókerek tanácstalanul állnak, nem tudják mi lehet a háttérben. Ugyan pénteken a társaság bejelentette, hogy a spanyol leányvállalata, a Genesis Solar Espana S.L. megkapta a napelemgyárra vonatkozó építési engedélyt, ez azonban önmagában még nem tűnik elegendőnek a 2250 forintos árfolyam ostromlásához. Ráadásul még az építés megkezdéséhez sem állnak rendelkezésre a megfelelő források. Elképzelhető, hogy ma még érkezik egy bejelentés a cégtől, ami utólag igazolja majd a vágtázó árfolyamat, azonban az sem kizárható, hogy a kisbefektetőknek olyan érzése van, valami készülődik és nem akarnak lemaradni a nagy üzletről. Ne feledjük, volt már Genesis-részvény 2800 forintért is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!