Miért erősödik a forint?

A Hamilton elemzése szerint a különféle piacok csendessége irányíthatta a spekulánsok figyelmét a magasabb hozammal kecsegtető feltörekvő piaci devizákra.
Hamilton Tőzsdeügynökség Rt., 2006. november 21. kedd, 17:27
Fotó:

Valószínűleg nem áldják a hetet a napon belüli kereskedők, hisz adat hiányában minimális mozgások jellemzik mind az áru, mind a devizapiacokat. Ez a nyugalom várhatóan nem is törik meg a következő napokban, hiszen Amerika csütörtökön hálaadás-napot ünnepel, s pénteken is több piac zárva tart a hosszú hétvége végett. A volatilitás így csökken, s a trendek folytatódnak. Az ilyen piaci helyzetekben általában a magasabb hozammal kecsegtető befektetési lehetőségek vonzzák az éber spekulánsokat. Ez az oka a forint és a feltörekvő piaci devizák további erősödésének is. A pozitív hangulatot legfeljebb a csütörtöki török kamatdöntés, vagy egy esetleges Moody’s leminősítés törheti meg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK