Az OTP Bank 7 millió 250 ezer darab econet.hu-részvényt vásárolt a Budapesti Értéktőzsdén, s ezzel 14,65 százalékos mértékű befolyást szerzett az econet.hu Nyrt.-ben - közölte a pénzintézet a BÉT honlapján. 

Az econet.hu - amelynek érdekeltségébe tartozik az országos rádiófrekvencia-tender egyik győztese, az FM1 Kommunikációs és Kulturális Zrt. is - gyancsak a BÉT honlapján azt tette közzé, hogy az OTP Bank még 2009. július 20-án vásárolt meg 7 millió 250 ezer econet.hu törzsrészvényt, amely 14,65 százalékos részesedésnek felel meg - írja az MTI-Eco.


Az econet.hu tájékoztatása szerint az OTP Bank részvényvásárlására nem befektetési céllal, hanem befektetési szolgáltatási tevékenység keretében, ügyfél részére nyújtott szolgáltatás céljából került sor.

A korábbi tájékoztatás alapján a részvénycsomag valószínűleg csak átmenetileg lesz az OTP Bank tulajdonában, mert egy július 20-i összetett részvénytranzakció részeként a Canongate Investments Kft. 7 250 000 darab econet.hu Nyrt. törzsrészvénynek megfelelő,
2009. decemberi lejáratú határidős vételi kontraktust nyitott, 58,62 forintos részvényenkénti átlagáron.

Az econet.hu július 20-ai közleménye szerint az econet.hu Nyrt. igazgatósági tagja, dr. Balázs Csaba részvényportfóliójának technikai átcsoportosítását szolgálták a kapcsolódó ügyletek, amelyeknek része volt a határidős vételi kontraktus, s az ügylet lezárultával, az ő 98 százalékos irányítása alatt álló Canongate Investments Kft. befolyása az econet.hu-ban 22,18 százalék lesz, azzal hogy a Canongate Investments Kft. a 20 százalékot meghaladó rész után szavazati jogot nem gyakorolhat.


 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!