Az amerikai CNBC tévécsatorna egyik műsorvezetője hétfőn arról számolt be, hogy a Fed kormányzója szerint a sajtó és a piacok félreértelmezték múlt heti kijelentéseit, amikor szavait úgy interpretálták, hogy egy vagy több kamatemelés után következhet szünet a monetáris szigorításban. E beszámoló nyomán kissé erősödött a dollár, majd tegnap erőteljes lejtmenet következett, részben a kedvező európai makroadatoknak betudhatóan. A Reuters által közölt beszerzői menedzser index az eurózóna feldolgozóiparának növekvő kibocsátását jelezte. Az euró jegyzése 1,2660 dollár felett is járt, majd az 1,2640 körüli szintre állt be.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!