Mik a legnagyobb hasznot hozó kínai papírok?

Az elemzők a következő 12 hónapban mintegy 68 százalékos profitnövekedést várnak a közüzemi szektor hongkongi tőzsdén jegyzett vállalataitól.
NAPI, 2009. augusztus 27. csütörtök, 20:02

Egy a Thomson Reuters által nemrég készített kínai tőzsdei felmérés a közszolgáltató vállalati szektort tette az első helyre a következő 12 hónapra várható eredménynövekedés tekintetében a vizsgált tíz iparág közül. Elemzők a tőzsdére vitt kínai közüzemű vállalatoktól 3,9 milliárd dolláros nyereséget várnak, a tavalyi éves szintű 2,3 milliárd dolláros profithoz képest.

A jelentés szerint az elkövetkező egy év során a Huaneng Power International járulhat hozzá legnagyobb mértékben a szektor növekvő eredményéhez.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK