Rövid távon csökkenő trendben mozog a piac, de hosszabb távon már nincsen egyértelmű trendelés, egy széles sávban oldalaz az árfolyam. Lefelé tartó mozgások tarkították a BUX grafikonját az elmúlt hetekben. Augusztus elején még 23 000 pont felett mozgott az index, és úgy tűnt, folytatódhat az emelkedés – a technikai kép erről árulkodott. A hangulat azonban hirtelen megváltozott a piacon, és vágtázni kezdett lefelé az árfolyam. Az egyik leggyengébb blue chip most a piacon az OTP. Egyértelmű eladói nyomás látható a piacán, és erős emelkedés már hetek óta nem volt a papírban. Az augusztus eleji behalt kitörés indította el a lavinát, és jelenleg is sorra esnek el a támaszok az OTP-ben. További részletek a Napi Gazdaság szerdai számában

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!