Mikor érdemes aranyat venni? Itt a válasz

Az aranyat sokan gondolják jó befektetésnek, hiszen nem csak ékszerként és pénzügyi tartalékként, hanem az iparban is sokfelé használják. Ezen tulajdonságai teszik a befektetők körében igen népszerűvé. Hogy megtudja, hogy mit érdemes most az arannyal kezdeni, olvasson tovább!
Alfatrader, 2012. április 17. kedd, 14:55
Fotó: Napi.hu

Az arany népszerűségét köszönheti értékállóságának, valamint annak a ténynek, hogy ha rápillantunk a hetes grafikonjára, akkor láthatjuk, hogy az elmúlt 6 évben kisebb csökkenő szakaszokat kivéve folyamatosan emelkedett a nemesfém árfolyama.

Arany heti grafikon

Az arany grafikonját Ön is egyszerűen leelemezheti az Alfatrader Tradint Station II-es kereskesdési platformjában!

A napos grafikonon jól látszik, hogy éppen egy korrekciós szakaszban vagyunk, amikor az árfolyam a korábbi emelkedést korrigálja. A grafikont közelebbről megvizsgálva ugyanakkor azt is láthatjuk, hogy nem olyan régen érintette meg a több éve tartó emelkedő trendvonalat. Így itt jó vételi lehetőséget kaphattunk. Mivel az árfolyam jelenleg is elég közel van a trendvonalhoz, még mindig megérheti vételi pozíción gondolkoznunk.

Arany napi grafikon

Az arannyal Ön is kereskedhet az Alfatradernél! Próbálja ki most!

Az órás grafikon is megerősíti előző gondolatunkat, hiszen bár az árfolyam letörte az emelkedő trendvonalat, az esés nem kapott lendületet és az egymást követő mélypontok magasabban helyezkedtek el. Az árfolyam most igen fontos árfolyam szint környékén helyezkedik el (1653), amit, ha átvisz, akkor 1670-ig elvárhatjuk az arany árfolyamát.

Arany órás grafikon

----------------------------------------------------------------------------------------

A cikk saját szolgáltatás népszerűsítését szolgálja.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2012.04.17 15:12

Csak zárójelben jegyzem meg, hogy az arany napi grafikonján egy szép háromszög alakzat látható és az abból való kitörés adja meg a következő trend irányát, vagyis ha abóól felfele kitör akkor emelkedés ha lefele akkor viszont mind az alakzat mind a heti trend törésére kell számítani...vagyis ebben az esetben komolyabb korrekció is kisülhet a dologból :-)

a háromszög alakzatban azonban poziciót felvenni az kb egy érme feldobásával egyenlő :-)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html