Mikor lehet újra 100 dollár az olaj ára?

Jócskán felfelé módosította a kőolaj árának alakulásáról szóló közép- és hosszú távú előrejelzését a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) az ellátás bizonytalanságára hivatkozva; a szervezet szerint 2015-ben 100 dollár lehet az olaj ára.
MTI-Eco, 2010. november 9. kedd, 13:02
Fotó:

Az IEA szerint 2015-ben 100 dollár, 2035-ben pedig akár 200 dollár is lehet az olaj ára hordónként, sőt még ennél is feljebb mehet, ha a kormányok nem tesznek valamit a fogyasztás megfékezéséért - különösen a szállítás terén -, illetve a beruházások növeléséért.

A szervezet előrejelzése szerint a globális olajkereslet napi 99 millió hordóra növekszik 2035-ben, ez napi 15 millióval több a tavalyinál, de kissé mérsékeltebb növekedés, mint amire az IEA korábban számított.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK