Mikor vegyünk eurót a nyaraláshoz?

Sokan az utolsó pillanatig húzzák külföldi utazás esetén a valutavásárlást. A forint elmúlt napokban tapasztalt erősödését azonban érdemes lehet kihasználni, mivel aki megfelelő időzítéssel vásárolja meg a nyaraláshoz szükséges valutát, az akár sok pénzt megspórolhat.
Napi.hu, 2016. június 3. péntek, 18:44
Fotó: Reuters

Az utóbbi napokban pozitív tendencia tapasztalható a forint mozgásában és a korábbi 316 körüli szintekről egy hónapos csúcsa, 310 közelébe mozdult az euró árfolyama - állapította meg Buró Szilárd, az Equilor Befektetési Zrt. szakértője.

Július elején a Moody's is felülvizsgálja a magyar besorolást, és egy felminősítés erősítené a forintot. Szintén pozitívan hathat a forint-euró árfolyamra, ha a britek maradnak az Európai Unióban. Csakhogy e várakozások már elkezdtek beépülni az árfolyamba.

Az Equilor szakértője egyelőre kevéssé tartja valószínűnek, hogy huzamosabb ideig a jelenleginél sokkal erősebb lehet a forint. Ez azt jelenti, hogy érdemes előre gondoskodni a külföldi tartózkodásra szóló valutakészletről, és akár már a mostani szinteken bevásárolni, mivel egy általános hangulatromlás könnyen visszalökheti az euró árfolyamát a 317-es szint közelébe.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK