Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Este fél 10 körül a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,34 százalékos, az S&P 500-as mutató 0,25 százalékos, a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe pedig 0,37 százalékos erősödést jelzett a hétfői zárószinthez képest.

A DJIA indexe alig 50 ponttal marad el a 20 ezer ponttól, amit eddig még soha nem ért el.

Kedd estig különösen a banki részvények és az utazási cégek papírjai drágultak.

A banki részvények mozgását követő tőzsdemutató csaknem 18 százalékkal erősödött a novemberi 8-ai amerikai elnökválasztás óta. Ezt részben az okozza, hogy a befektetők több ágazatban a szabályozás lazulását várják a választáson nyertes Donald Trumptól, de árfolyamerősítő hatása van a további kamatemelésekkel kapcsolatos várakozásoknak is.

Az utazási cégek részvényei iránt azután nőtt meg a kereslet, hogy az amerikai Carnival, a világ legnagyobb hajótársasága a vártnál nagyobb negyedéves profitról és bevételről jelentett. A cég arról is beszámolt, hogy a következő évi utak iránti kereslet nagyobb az ilyenkor szokásosnál.

A New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti ára 28 cent (0,53 százalék) emelkedéssel 53,34 dolláron állt.

Közép-európai idő szerint 19.30 körül New Yorkban az euró 1,0397 dolláron állt a kora reggeli 1,0386 dollár után.

Az arany ára 8,90 dollárral, 0,78 százalékkal, 1133,80 dollárra csökkent unciánként.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!