A részvénypiac forgalma 21,7 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest.

A nap eleji emelkedést nem sikerült megtartani, Európában újabb és újabb eladói hullámok érkeztek, a DAX index is 2,3 százalékkal csökkent. A gyengülés alól a magyar piac sem tudta kivonni magát, a jó gyorsjelentést közzétevő OTP a kezdeti emelkedést követően csökkenéssel zárt, ami lehúzta a magyar részvényindexet - mondta Miró József, az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője az M1-en.

A vezető részvények közül jelentős mínuszban zárt a Mol és a Richter is, legjobban a Magyar Telekom tartotta magát. Az OTP a gyengülés ellenére még mindig vezető státuszban van a magyar piacon, a 11 ezer forintos lélektani szint felett maradt.

A nemzetközi negatív hangulat átragadt a BÉT-re is, egyértelmű volt az eladói nyomás. A vezető részvények erős forgalom mellett veszítettek értékükből - mondta Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank elemzője az MTI-nek.

A Mol 90 forinttal, 3,21 százalékkal, 2718 forintra csökkent, 5,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 220 forinttal, 1,95 százalékkal, 11 090 forintra esett, forgalmuk 9,2 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,66 százalékkal, 451,50 forintra gyengült, forgalma 397,0 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 130 forinttal, 2,31 százalékkal, 5505 forintra csökkentette értékét, a részvények forgalma 5,7 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 4004,64 ponton zárt pénteken, ez 31,87 pontos, 0,79 százalékos csökkenés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!