A részvénypiac forgalma 12,3 milliárd forint volt, valamennyi vezető részvény gyengült az előző napi záráshoz képest.

Valamennyi piac esett, hajnalban az ázsiai piacok, majd lényegében minden európai piac. Az Egyesült Államokban is 0,8-1 százalék közötti mínuszok vannak - mondta Kababik József, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője az M1-en.

A magyar börzén az OTP vezette az esést, jelentős forgalom mellett. Esett a Magyar Telekom és a Richter is, annak ellenére, hogy egy ideje mindkét cég vásárolja saját részvényeit.

Nem volt túl jó napja a forintnak sem. Délelőtt elérte a 320 forintot az euróval szemben, sőt, kicsit fölötte is volt, majd vissza tudott erősödni 319,20-ig, hogy a nap végére újra 320 forint legyen. Egy dollárért 270 forintot kellett adni.

Az olasz belpolitikai válság áll a figyelem középpontjában, a hitelminősítők már jelezték, amennyiben euroszkeptikus kormány jön, amely nem tartja be a költségvetési hiánycélt, le kell minősíteni az olasz államadósságot. Az olasz hozamok 3 százalék környékére emelkedtek. A török helyzet sem javult, pénteken pedig még Spanyolországra is figyelnek majd a befektetők - írta az MTI. (A spanyol belpolitika aktuális eseménye, hogy a szocialisták bizalmatlansági indítványt nyújtottak be Mariano Rajoy miniszterelnökkel szemben, az Állampolgárok nevű liberális középpárt pedig előrehozott parlamenti választások kiírását követelte egy korrupciós ügy következményeként.)

A Mol árfolyama 28 forinttal, 1,09 százalékkal, 2552 forintra csökkent, 2,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 165 forinttal, 1,68 százalékkal, 9650 forintra esett, forgalmuk 7,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 3 forinttal, 0,71 százalékkal, 417 forintra gyengült, forgalma 287,4 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 90 forinttal, 1,69 százalékkal, 5250 forintra csökkent, forgalmuk 954,7 millió forintot ért el.

A BUMIX 4048,87 ponton zárt kedden, ez 50,64 pontos, 1,24 százalékos csökkenés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!