Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A részvénypiac heti forgalma meghaladta a 38,85 milliárd forintot az előző heti kereskedésben elért 65,04 milliárd forint után, a vezető részvények közül a Mol és a Magyar Telekom árfolyama erősödött, az OTP-részvényeké és a Richter-papíroké gyengült.

A hetet a szerda kivételével - amikor az OTP és a Mol árfolyama jelentősen emelkedett - kis negatív korrekciós hullámok jellemezték - írta az Equilor Befektetési Zrt. MTI-hez eljuttatott elemzésében.

Értékelésük szerint továbbra sincs meg az átütő erő a magyar részvénypiacban. A Richter technikai képe aggasztó, a gyógyszeripari papír esetében további jelentős csökkenő hullámot sem lehet kizárni. Míg az OTP több hónapja egy 800 forintos kereskedési sávban mozog, amiből egyelőre nem tud kilépni, addig a Mol kilátásai pozitívak és a Magyar Telekom is óvatosan araszolgat felfelé - írták.

A BÉT-en a vezető részvények közül a Mol árfolyama 0,54 százalékkal erősödött, a papír 2988 forinton zárt pénteken, a részvények forgalma meghaladta a 10,36 milliárd forintot.

A Magyar Telekom árfolyama egy hét alatt 0,44 százalékkal erősödött, pénteken a kereskedést 456 forinton zárta, a forgalma meghaladta a 813 millió forintot.

A Richter árfolyama 2,05 százalékkal gyengült a héten, pénteken 5260 forinton zárt a gyógyszeripari papír, a heti forgalma 6,75 milliárd forint volt.

Az OTP-részvények árfolyama egy hét alatt 0,35 százalékkal csökkent, a bankpapír 11 280 forinton fejezte be a pénteki kereskedést, a forgalma meghaladta a 14,7 milliárd forintot.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 4224,67 ponton zárt, 137,01 ponttal, 3,14 százalékkal gyengült a héten.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!