Milliárdokkal gazdagodnak a 4iG részvényesei

Részvényenként 22 forintos osztalékot fizet tavalyi eredménye után részvényeseinek a 4iG Nyrt. a 2020 szeptember 21-i fordulónapon a társaság részvénykönyvében szerepelt tulajdonosoknak. A kifizetés hétfőn kezdődött.
Herman Bernadett, 2020. szeptember 28. hétfő, 16:30
Fotó: Getty Images

A 4iG Nyrt. igazgatósága a közgyűlés hatáskörében eljárva 2020. április 29-i határozatában döntött arról, hogy a 2019. üzleti év eredménye után osztalékot fizet részvényeseinek. A társaság igazgatósága augusztusban döntött arról, hogy szeptember 28-án fizeti ki az egyenként 20 forint névértékű törzsrészvényekre a 22 forintos osztalékot.

A kifizetés teljes összege meghaladja a 2 milliárd forintot. Ebből Jászai Gellért érdekeltségei tehetnek zsebre több mint 1,2 milliárdot, de a kisbefektetőknek is juthat a pénzből.

A 4iG Alapszabálya szerint azon részvényesek jogosultak osztalékra, akik a tulajdonosi megfeleltetés 2020. szeptember 21-i fordulónapján szerepeltek a részvénykönyvben. A kifizetéssel kapcsolatos eljárásban a KELER Központi Értéktár Zrt. a 4iG megbízottja. Az Értéktár az értékpapírszámlavezetők közreműködésével végzett tulajdonosi megfeleltetéseket követően a mai napon rendelkezésére bocsátott fedezet alapján megkezdte az osztalék kifizetését a részvényeseknek.

A mai esedékességtől számított egy éven belül fel nem vett osztalék a társaság eredménytartalékába kerül, az osztalékra való igény egy év alatt évül el. Az osztalékfizetéssel kapcsolatos, a részvényeseket érintő részletesebb technikai és adózási információk a 4iG Nyrt. által a BÉT és a társaság honlapján egyaránt publikált közzétételében szerepelnek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK