Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A társaság december elején jelentette be, hogy csődvédelmet kért, mert nem tudott határidőre eleget tenni fizetési kötelezettségeinek, és ezzel megnyílt a hitelezők felszámolási eljárás megindítására vonatkozó joga. A Fővárosi Törvényszék december 13-án rendelte el a csődeljárást. A társaság február 4-re csődegyezségi tárgyalást hívott össze.

A most közzétett közbenső mérleg főösszege 21,1 milliárd forintot mutat. Az E-Star árbevétele 910,7 millió forintot ért el 2012. november végéig. Az előző, teljes évben a társaság 1,23 milliárd forint árbevétel mellett 2 milliárd forint veszteséget könyvelt el.

A közbenső mérleget készítő Akkredit Kft. visszautasította a véleménynyilvánítás megadását, mert annak megalapozásához nem tudott elegendő és megfelelő könyvvizsgálati bizonyítékot szerezni. A könyvvizsgáló értékelése szerint az eredménykimutatás alapján az E-Star tartósan és jelentősen veszteséges.

A társaság rövid lejáratú kötelezettségei 8 milliárd forintot tesznek ki és jelentősen meghaladják a forgóeszközök 5,2 milliárd forintos értékét. A kötvénykibocsátásból származó kötelezettségek 8,58 milliárd forintot tesznek ki. Ebből 2012. október 24-én lejárt 490,4 millió forint és annak 43,2 millió forint kamata, továbbá november 30-án esedékessé vált 86,1 millió forint ki nem fizetett kamat.

Az E-Star szerdán rendkívüli közgyűlést tart, amely a napirend szerint közbenső mérleg mellett jóváhagyja a társaság 2011. évi beszámolóit is. A közgyűlésen az igazgatóság beszámol a társaság vagyoni helyzetéről és üzletpolitikájáról és felhatalmazást kér az alaptőke felemelésére nyílt vagy zárt körben. A határozati javaslat szerint öt éves időtartam alatt legfeljebb 50 millió forinttal emelkedhet az alaptőke, amely jelenleg 26,4 millió forint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!