Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az árfolyam a mindenkori piaci folyamatok függvénye, a piacon rengeteg szereplő van - exportőr, importőr, befektető -, akik alakítják ezt. Az MNB számára az inflációs cél az egyetlen horgony, erre többek között az árfolyam is hat, mint például a nyersanyagár vagy a bérek - mondta az atv.hu-nak Nagy Márton, az MNB alelnöke arra a kérdésre, hogy valóban folyik-e spekuláció a forint ellen.

Nagy Márton arra hívta fel a figyelmet, hogy ebben az irányadó a június 19-i Monetáris Tanács közleménye és az azt alátámasztó inflációs riport.

Arra a kérdésre, hogy hány forintnál lépne közbe az MNB, Nagy Márton mindössze annyit mondott:

A piac tudja, a piac kereslet-kínálat függvénye.

(A fentiekből arra lehet következtetni, hogy egyelőre úgy tűnik, az MNB továbbra sem kíván semmilyen módon beavatkozni a folyamatokba - a szerk.)

Képünk forrása: Napi.hu/Szabó Dániel

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!