Milyen nap várható Budapesten?

Stagnálás, esetleg kisebb plusz várható a nyitásban, iránykereséssel indulhat a kereskedés szerdán a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértő szerint.
Dzindzisz Sztefan, 2018. augusztus 15. szerda, 08:43
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Fontos támaszok közelében fordult több hazai vezető részvény árfolyama is, az OTP esetében a 10 ezer forintos, míg a Richter árfolyamában az 5 ezer forintos szintet lehet megjelölni, mint meghatározó érték. A Magyar Telekom ismét a 400 forintos szinttel néz farkasszemet, viszont a Molra érdemes figyelni, mivel az előző napi emelkedéssel fontos ellenállás közelébe ért - jelezte Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője. (Felfelé mozdulhat egész Európa.)

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 312,37 pontos, 0,88 százalékos emelkedéssel, 36 006,20 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 9,1 milliárd forint volt. A Mol 54 forinttal, 1,95 százalékkal 2828 forintra erősödött, 2,3 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 30 forinttal, 0,30 százalékkal 10 050 forintra nőtt, forgalmuk 5,1 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,25 százalékkal 404 forintra emelkedett, forgalma 170 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 50 forinttal, 1 százalékkal 5060 forintra nőtt, forgalmuk 1,3 milliárd forintot ért el.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK