A NAPI Gazdaság cikke A nagy ingadozások ellenére végül kétszázalékos csökkenéssel, 28 413 ponton zárta a harmadik negyedévet a BUX. A negyedév legjobb befektetései furcsa véletlenként a P betűvel kezdődő részvények voltak, a blue chipeken viszont nem nagyon lehetett keresni, hacsak az OTP-eladási pozíciót nem soroljuk ide. Az időszak legjobb befektetése a Pannonplast lett 84 százalékos emelkedéssel, utána a Pannon-Flax következik 64, a Phylaxia pedig 54 százalékkal. Szépen teljesített a Rába és a Humet is, mindketten 36 százalékkal drágultak három hónap alatt. Harminc százalék felett hozott az econet.hu, húsz százalékot a Synergon és a Forrás osztalékelsőbbségi. A jobban teljesítők sorát az Állami Nyomda zárja 17 százalékkal. Az első félévben még 28 százalékkal dráguló Mol az elmúlt negyedévben szerényebb, háromszázalékos plusszal zárt, de még ez is kiváló teljesítmény az OTP-hez képest. A bankpapír az elmúlt napok emelkedése ellenére tíz százalékkal olcsóbb, a júniusi 10 600-ról 9555 forintra ereszkedett le a szóban forgó periódusban. A gyógyszerpapírok csak két százalékkal javultak, a Magyar Telekom pedig ugyanennyivel esett. A szélesebb mezőnyben a legnagyobb vesztes a Linamar volt, utána az OTP és az Orco jön tíz százalékkal. Őket követi az első félév sztárpapírja, a harmadik negyedévben kilenc százalékkal eső Genesis.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!