Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A kőolajszektor kedvező helyzetben van, a kőolaj ára magas, ami a vegyiparnak nem tesz jót - hangzott el a Mol Rt. mai sajtótájékoztatóján. A gázüzletágban az év végén tízmilliárd forint veszteség várható, amit ellensúlyoz a gázkiskereskedelmi portfólió eladása, ez ugyanis 11 milliárd forintot hozhat. A gázüzletág egyébként 2004 január 1-től már stabil jövedelmet biztosít az új gázárszabályozásnak köszönhetően. A horvát INA kifizetése miatt a negyedik negyedévben meghaladja a 40 százalékot az eladósodottság mértéke, ám Michel-Marc Delcommune, a Mol pénzügyi vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy ez jövőre újra e szint alá kerül. A Jukosszal kapcsolatban a Mosonyi György vezérigazgató arról számolt be, hogy az orosz céggel közös mező kitermelése fokozatosan nő, ám a társaság ügye (Hodorkovszkij letartóztatása) semmiképp sem érinti a Molt. A Mol Rt. a tavalyi év második negyedévének rekordprofitját is meghaladó, 29,8 milliárd forintos adózott nyereséget ért el az idei harmadik negyedben, amivel 42,1 milliárdos nyereségnél tart az év első kilenc hónapjának elteltét követően.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!