Fölfelé kezd ma a magyar tőzsde miután pozitív amerikai zárást követően Ázsia és a határidős amerikai indexek is további pluszokat mutatnak.

Az OTP megpróbálkozhat a kitöréssel, ami nézőponttól függően 5800 illetve 5850 forintos árszint elhagyásával következhetne be - vélekedett Nyári Zsolt a KBC üzletkötője. A sikeres kitöréshez az kell, hogy az árfolyam zárásban szignifikánsan, forgalommal, egy százalékkal haladja meg ezeket a szinteket. A Molnál érik egy korrekció, de amennyiben az OTP húzza a piacot és nem fordul le, akkor ez elmaradhat.

A Telekom és a Richter ebben a menetben nem játszik főszerepet - tette hozzá az üzletkötő. 

A pozitív hangulatot erősíti, hogy a dollár gyengül, a forint viszont erős, 267,5 forint egy euró.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!