Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Tovább gyengült a dollár azt követően, hogy a Fed nyilvánosságra hozta az októberi kamatdöntő ülésének jegyzőkönyvét, amiből kiderült: sűrűsödő bizonytalanság övezi a gazdasági növekedésről szóló kilátásokat, és bár a döntéshozók bíznak az árak csökkenésében, a piacokat továbbra is törékenynek ítélték. Az elemzők szerint több mint 90 százalékos a valószínűsége annak, hogy a Fed decemberben csökkenteni fogja a bankközi kamatot. Az eurózóna gazdasága is a vártnál jelentősebben lefékeződhet - véli az Európai Központi Bank kormányzó tanácsának belgiumi tagja. Az ECB által a múlt héten nyilvánosságra hozott, külső szakértők előrejelzésein alapuló prognózis a korábban vártnál kisebb gazdasági növekedést jelez: az idei, 2,6 százalékosra tippelt tempó után 2,1 százalék valószínű, ami az azt megelőző jelentésnél rendre 0,1 és 0,2 százalékponttal szerényebb jóslat. Az inflációs prognózis idénre, jövőre és 2009-re is egyaránt 2 százalék. Az olaj árfolyama 99 dollár fölé emelkedett, tovább növelve ezzel a kedvezőtlen makroadatok által terhelt hangulatot. Az energiahordozó 100 dollárt megközelítő jegyzése esésnek indította az autószektort, valamint kihúzta a talajt az Alcatel-Lucent lába alól is. Az Eriksson 4,5 százalékot esett azt követően, hogy bejelentette: a vártnál alacsonyabb lesz a forgalma a negyedik negyedévben. A DAX 1,3 százalékos, a Footsie valamint a a CAC 40 indexe 1,4 százalékos mínuszban állt a kereskedés első órájában.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!