Minden esett Ázsiában

Valamennyi vezető ázsiai tőzsde gyengüléssel zárt, és a térségben még nyitva tartó börzék irányadó mutatói is mínuszban voltak hétfőn.
MTI, 2015. november 16. hétfő, 07:40
Fotó: Reuters

Elemzők szerint a befektetőket elsősorban a pénteki párizsi merényletsorozat által kiváltott bizonytalanság befolyásolta. Összességében alacsony volt a forgalom a tőzsdéken. Különösen az exportra termelő cégek, a légitársaságok és az utaztatási cégek árfolyama zuhant.

Tokióban a Nikkei225 mutató 1,04 százalékkal 19 393,69 pontra esett.

A térségben már szintén bezárt tőzsdék közül a tajpeji 0,41 százalékkal, a szöuli 1,53 százalékkal, az ausztrál börze 0,94 százalékkal gyengült a pénteki záróértékhez képest.

A tokiói tőzsdezáráskor még néhány térségbeli ország börzéjén folyt a kereskedés, így például Indiában 0,5 százalékos, Hongkongban 1,7 százalékos, Sanghajban pedig 0,4 százalékos mínuszban állt az irányadó index.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK