Újabb gátat tört át az olaj tegnap az elektronikus árutőzsdéken azzal, hogy 2,4 százalékos emelkedés után abszolút nominális rekordot állított fel 90,2 dolláron az éjszakai kereskedés során. Az energiahordozó árfolyamának emelkedését egyrészt a Fed október végi kamatcsökkentő döntésére alapozó spekulációk lökhették az egekbe. A várakozások szerint a 90 dolláros pszichológiai jelentőségű határ átlépése után további - esetleg több mint 5 dolláros - emelkedést is várható amennyiben a nemzetközi politikai helyzetből - Törökország esetleges tényleges fellépéséből - eredő bizonytalanság a befektetőket erre ösztönzi.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!