A tőzsdei borongós kezdésért elsősorban a rossz német bizalmi adat és a Görögországból érkező újabb negatív fejlemények tehetők felelőssé. Kora délutánra azonban - minden különösebb ok nélkül, s leginkább csak nálunk - emelkedni kezdtek az árfolyamok, s a nap hátralévő részében már töretlenül felfelé tartottak. Szakértők szerint ebben jelentős szerepet játszott, hogy a 3870 forintnál húzódó OTP-támasz stabilnak bizonyult, s az onnan felpattanó árfolyam magával húzta a többi papír kurzusát is. A BUX 18701 pontig kúszott fel, 0,3 százalékkal magasabbra az előző heti záróárnál. A forgalom azonban nagyon gyatrának mondható, alig haladta meg az öt milliárd forintot.

Az egymilliárdos forgalmi határt ráadásul ezúttal is csak az OTP lépte át. A bankrészvény két százalékkal emelkedve végül 3945 forinton vonult le a parkettről.

A Mol befektetők fantáziáját nem különösebben mozgatta meg, hogy más olajcég is vonzónak találta a Mol-számára fontos kurd régiót, a társaság részvényei 800 millió forintos forgalom mellett mindössze 0,2 százalékkal drágultak.

A gyógyszerrészvények a negatív oldalon végeztek, a Richter 0,9, az Egis 1,2 százalékkal lett olcsóbb a pénteki záróárnál. A Telekom minimális forgalom mellett fél százalékkal gyengült.

A befektetőket különösebben nem tántorította el a Graphisoft Parktól a cég azon bejelentése, hogy egyik nagy bérlőjétől peres úton kénytelen behajtani a - számottevő - bérleti díjat, az irodacég papírjai még a pozitív tartományban is megfordultak tegnap.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!