A magyar piacon negatív volt a hangulat, közepesen alacsony forgalom mellett 1,31 százalékkal csökkent a BUX. Valamennyi vezető részvény gyengült, a legnagyobb mértékben a Mol és a Richter ára esett. Az előzetes várakozásokkal szemben kifulladt a pénteken közzétett, a vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adatok hatása, az amerikai indexek kis mínuszban nyitottak.

Az európai piacok jobban szerepeltek, a frankfurti DAX index - miután pénteken is több mint 2 százalékkal ment fel - tovább erősödött, és délután 1,73 százalékos emelkedést jelzett. A nemzetközi piacokon az ünnepek előtt gyér a forgalom, másrészt mindenki a Fed december közepén esedékes kamatdöntését várja.

A Mol árfolyama 250 forinttal, 1,81 százalékkal 13 555 forintra csökkent, 584,5 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 49 forinttal, 0,82 százalékkal 5915 forintra esett, forgalmuk 2,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,72 százalékkal 414 forintra gyengült, forgalma 221,8 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 92 forinttal, 1,70 százalékkal 5310 forintra csökkent, forgalmuk 2,3 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 1612,92 ponton zárt hétfőn, ez 8,20 pontos, 0,51 százalékos csökkenés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!