Minden zuhan az amerikai hitelminősítés miatt

Nemcsak a görög csőd lehetőségéről záporoznak ma a hírek, de Amerika hitelminősítését is negatív kilátással látta el az S&P, ami sok volt a piacoknak. Az amerikai indexek 1,4-1,5 százalékot esnek, a DAX 2,2 százalékos, az orosz piac 3,5 százalékos mínusznál jár. A svájci frank erősödik.
NAPI, 2011. április 18. hétfő, 15:46
Fotó:

Az európai piacok közül az orosz RTS index áll a legrosszabbul a maga 3,5 százalékos csökkenésével, a fejlett Európában (londonban, párizsban és a frankfurti tőzsdén) 2-2,5 százalékos mínuszokat láthatunk. A görög részvényindex vesztesége 2,75 százalék.

 

A régióban a BUX viszonylag érzékenyen reagál, 2,5 százalékot esik. Az OTP már 6000 forint alatt is járt, jelenleg 6019 forint. a Mol papírjai 3 százalékkal 24600-ra estek.

Az euró/forint árfolyam az általános ijedelem hatására 268,20-ig ugrott, nagyobb kilengések vanak viszont a svájci franknál. A szakértők szerint egyetlen igazi menekülő devizaként funkcionáló frank árfolyama 1,28 alá esett az euróval szemben, ami 210 forintos frank árfolyamot jelent.

Az euró/dollár árfolyam kevésbé reagált, 1,4310 körül hullámzik a jegyzés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK