BUX
38240

Mindenhol kizöldültek a tőzsdék Európában

Az összes vezető európai részvényindex emelkedéssel kezdte a szerdai napot azt követően, hogy a tengerentúlon sikerült megállapodni a költségvetési szakadék elkerüléséről.

Beke Károly, 2013. január 2. szerda, 10:04

Pozitív hangulatban indul a 2013-as év miután az utolsó pillanatban megállapodtak az amerikai képviselők a költségvetési szakadék elkerüléséről. Európában a frankfurti DAX index 1,7 százalékos emelkedéssel kezdte a szerdai kereskedést, míg a londoni FTSE 1,4 százalékkal kapaszkodott múlt pénteki értéke fölé. A francia CAC 40 index szintén 1,7 százalékos javulással nyitott, akárcsak a spanyol IBEX, míg az olasz piacon 2 százalékos erősödéssel indult az év. Régiónkban a varsói WIG 20 1,6 százalékkal ugrott meg a nyitást követően.

A Stoxx Europe 600 index 1,2 százalékos erősödéssel nyitotta a napot, ezzel több mint másfél éve nem látott csúcsra kapaszkodott fel.

A részvények közül a kontinens nyertese egyelőre az HSBC közel két százalékos javulásával, emellett a francia olajcég, a Total emelhető ki 1,3 százalékos emelkedésével.