Mindenhol megtorpantak a befektetők Európában

Gyengüléssel kezdték a hét utolsó kereskedési napját a vezető európai részvényindexek miután az amerikai jegybank tegnap belengette a kötvényvásárlás befejezését az idei évre.
Beke Károly, 2013. január 4. péntek, 11:23
Fotó: Napi.hu

A nap első felében 7738 ponton állt a frankfurti tőzsde DAX indexe, ez 0,2 százalékkal volt alacsonyabb a csütörtöki záróértéknél. A londoni FTSE eközben 0,1 százalékos lecsorgással kezdett, régiónkban pedig a prágai tőzsde PX indexe 0,2 százalékkal, a varsói WIG 20 pedig 0,5 százalékkal esett vissza a nap elején.

A nap második felében a magyar idő szerint délután fél háromkor megjelenő decemberi amerikai munkanélküliségi adatok határozhatják meg a hangulatot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK