Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Idén a második negyedévben 206 százalékkal 597-re emelkedett az elsődleges tőzsdei részvénykibocsátások száma, összesített értékük pedig 166 százalékkal 111,6 milliárd dollárra nőtt 2020 második negyedévéhez képest.

Idén az első fél évben világszerte 150 százalékkal 1070-re emelkedett az elsődleges tőzsdei részvénykibocsátások száma, összesített értékük pedig 215 százalékkal 222 milliárd dollárra nőtt 2020 hasonló időszakához képest.

A technológiai szektor továbbra is a legvonzóbb befektetői célpont világszerte, amely területen 284 tranzakció valósult meg 90,2 milliárd dollár értékben januártól június végéig - ismertették.

Az EY tájékoztatása szerint Európában az első fél évben a bevezetések száma közel megnégyszereződött a 2020-as év azonos időszakához képest és elérte a 227-et, az IPO-k együttes értéke pedig ötszörösére, 46,6 milliárd dollárra emelkedett.

Magyarországon továbbra is a kötvénykibocsátások iránt kiemelkedő a vállalati érdeklődés a tőkepiacon. Június 30-ig már 51 cég bocsátott ki kötvényt az MNB Növekedési Kötvényprogramjában, amivel összesen több mint 1375 milliárd forint forrást sikerült bevonniuk - idézik a közleményben Vaszari Pétert, az EY Stratégiai és Tranzakciós Tanácsadás üzletágának vezetőjét.

Az EY előrejelzései alapján várhatóan még nagyobb lendületet vesznek a tőzsdei és a kötvénypiaci aktivitások, mivel a tőkepiac továbbra is kedvező megoldást nyújt számos szereplő számára, hogy növekedési, fejlesztési terveikhez új forrásokat biztosítsanak.

Még Indonéziában is nagy sztori lett egy ártatlannak tűnő IPO-ból.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!