A Budapesti Értéktőzsde indexe 1,6 százalékos emelkedés után 18 388 ponton zárt, ezzel jócskán lekörözte régiós társait, de egész Európában a legjobb teljesítményt mutatta. A vételi erő a Molra és az OTP-re koncentrálódott, különösen az olajpapír forgalma ugrott meg. A társaság reggeli bejelentését, miszerint a kint lévő Magnolia kötvények 40 százalékát visszavásárolná, pozitívan fogadta a piac, emellett fedezeti ügyletek is szerepet játszhattak az emelkedésben. A kedden még 16 100 forinton záró részvény a kereskedés első fél órájában 16600 forintig drágult, majd a nap végi hajrá során a 16 700 forintos árszinten is járt. A zárásban 16 670 forintos ár alakult ki, ami 3,5 százalékos drágulásnak felel meg, egyúttal kimozdította a részvényt a 16 ezres támaszszintről. A Mol-részvények forgalma meghaladta a hatmilliárd forintot a szokásos egymilliárd körülivel szemben.

Nagyon jól szerepelt az OTP is, bár itt sokkal inkább az általános hangulat, mintsem a vállalatot érintő hírek hatottak pozitívan. A bankpapír megbicsaklások nélkül, egyenletesen menetelt a 4325 forintos záróárig, ami ismét napi csúcsot is jelentett egyben. Az emelkedés itt 1,8 százalékos volt. A Magyar Telekom is ugrott egyet, de megint főleg a zárásban voltak rá kíváncsiak, a forgalom több, mint ötöde a nap végén jött össze. A záróár 319 forint lett, ez egy százalékos drágulásnak felel meg.

Ahogy jön vissza a bizalom a tőzsdére, úgy fogy a gyógyszergyártók iránti lelkesedés. A szektor mindkét részvénye mínuszban zárt, ha nem is túl nagyban. A Richter hárommilliárdos forgalom mellett 10 forintot esett, így már csak 3620 forintot adtak érte. Az Egis papírjainak esését ismét a 19 800 forintos szint fogta meg, a zárásban 19 900 forintot adtak értük, ami 0,8 százalékos gyengülés.

A kisebb részvények közül az E-Star ismét 20 százalékos limites emelkedéssel, 168 forinton zárt, amiben alighanem döntő szerepet játszott, hogy a Portfolio.hu számításai szerint 260 forintot érhet a viharvert papír.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!