Mindenki adott mindent

Heves eladói rohamot élt át ma a magyar részvénypiac, miután napvilágot látott a kormány azon szándéka, hogy csökkentett mértékben, de 2014-ig fenntartaná a különadót. Egy másik hír a kispapírok piacát döntötte romba, eszerint már jövő év elején megkezdenék a nyugdíjpéntári eszközök eladását – igaz fokozatosan.
NAPI, 2010. november 10. szerda, 16:58
Fotó:

A BUX 1098 pontot, csaknem öt százalékot esett a szűnni nem akaró külföldi eladói nyomás hatására, s végül 22 225 ponton állapodott meg. Nagyon csúnya képet mutatnak a vezető részvények, s fontos technikai szintek törtek. A forgalom az elmúlt napok 14 milliárd forint körüli értékéről 38 milliárdra ugrott, ami csaknem kétszerese az idei átlagos napi forgalomnak - jelezve az események súlyát.

A blue chipek közül a legnagyobb veszteséget a Mol szenvedte el, hat százalékot esett és 19700 forinton zárt. Az OTP is járt hasonló mínuszban, végül azonban kissé feljebb, az 5,2 százalékos csökkenést jelentő 5500 forinton fejezte be a napot.
A különadó egyik legnagyobb vesztese a Magyar Telekom részvényei 582 forintra csúsztak vissza, itt 3,5 százalékos a csökkenés. Az általános eladási hullám alól a gyógyszerrészvények sem tudták kivonni magukat, a Richter 3, az Egis 4 százalékkal lett olcsóbb, dacára e cégek erős gyorsjelentéseinek. A Richter 44 660, az Egis 21 500 forinton zárt.

A kisebbik bankpapír az FHB is megszenvedte a különadó meghosszabbítását, öt százalékkal esett, s a nap végén már csak 1082 forintot adtak érte. A CIG Pannónia ezúttal nem volt alulteljesítő, a BUX-nál kisebb 4,4 százalékos veszteséget szenvedett el, 765 forinton zárva a napot.
A kisebb papírok közül a Pannergy bizonyult a leggyengébbnek, 901 forintig zuhant, ez 5,9 százalékkal alacsonyabb az előző napinál. Nagyot esett az RFV, a Fotex, az Állami Nyomda, de a Synergon és a Rába is, a kisebb papírok mozgását tükröző BUMIX 4,1 százalékkal került lejjebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ORION70, 2010.11.10 20:07

Pedig a nyugdíjpénztárak vannak a legjobb helyzetben. A folyamatosan, minden hónapban beérkező tagdíjak állandó elkölthető összeget biztosítanak az alacsony áru vásárláshoz komolyabb esés idején. (betartva a kormányrendelet és saját befektetési szabályaikat)
A 2008-as tőzsdei esés is nekik kedvezett, mert folyamatosan tudtak az esésbe óvatosan belevenni, senki nem kényszerítette őket eladásra. Jó átlagár alakulhatott ki a portfólióban amit aztán realizálhattak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megalodon, 2010.11.10 18:31

Megmondta a Viktor, hogy a tözsdézés kockázatos és a nyugdijpénztárak eltözsdézik a nyugdijadat, íme ! csak ma 5,2%.-ot buktak az OTP.-n.. Nyilván mire "döntenünk" kell "meggyöző érvek" szolgálják majd azt, hogy a biztos államiba meneküljünk !!! Azt, hogy mindezt a kormány idézi elő az gondolom nem okoz fennakadást...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html