A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 2,8 százalékkal emelkedett; a mutató egész nap a pozitív tartományban mozgott, a piac összforgalma meghaladta a 30 milliárd forintot.

A pesti tőzsde indexe kedvező hangulatban a régiót meghaladó mértékben tudott emelkedni, a BUX a délutáni amerikai munkanélküliségi adat hatására újabb lendületet is tudott venni, így napi csúcsa közelében fejezte be a kereskedést.

A közel 25 milliárd forintos forgalmat bonyolító OTP-részvény mintegy 4,5 százalékkal 6010 forintig drágult, ami gyakorlatilag egyben a napi maximuma is a bankpapírnak, amely így egyetlen nap alatt 261 forinttal tudta növelni árfolyamát.

Alig maradt el ettől a Mol, miután részvényének árfolyama 4,2 százalékkal 18 550 forintig erősített, ráadásul jelentős, közel 4 milliárd forintos forgalomban.

Az Mtelekom kisebb, fél százalék alatti drágulása 713 forintos záróárat jelentett a távközlési papírnak. A társaság a BÉT-honlapon közzétett tájékoztatása szerint április 7-re hívta össze éves rendes közgyűlését. A Richter-jegyzés minimális, 0,1 százalékos emelkedéssel 41 300 forintig jutott.

A nagyoknál is figyelemre méltóbb teljesítményt produkált jelentős, több százmillió forintos forgalomban az FHB és a Rába - mindkettő közel 6 százalékkal ért többet nap végén előző záróáránál. MIndkét papír rég látott szinteken forog, a Rába árfolyama 800 forint fölé került, míg a bankpapír az 1500 forintot közelíti: előbbi legutóbb másfél, míg utóbbi több mint két éve tartózkodott legutóbb ilyen magasságban.

Az Egisre közel 400 millió forint értékben születtek kötések, az árfolyam pedig majd' 3 százalékkal jutott följebb a nap folyamán.

A legnagyobb elmozdulást ezúttal is a spekulatív papíroknál lehetett lemérni; a Forrás-részvény 8 százalékot meghaladóan erősödött, míg a TvNetwork hasonló mértékben gyengült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!