A régióban megindult profitrealizációk, illetve az spekulánsok pozícióváltása miatt gyengülni kezdtek a régió valutái. A zloty zuhanórepülésben van, 4 százalékot veszített értékéből, a forint ennél kisebb mértékben, de jelentősen gyengült. Egy euróért 247,20/30 forintot adnak, és a gyengülés folytatódása várható. A sávszél elleni spekulációt korábban is elvető Kolba Miklós, az ING Bank üzletkötője szerint akár 248 forintos szintig gyengülhet a magyar fizetőeszköz árfolyama a mai nap folyamán, Csengeri Ervin, a Hamilton szakembere pedig 249 forintos eurókurzust sem tart kizártnak. A dollár erősödött az euróhoz - így a forinthoz - képest, miután a tőkemozgásokról tegnap közzétett adat a várakozásoknál jobb lett. (A befektetők több részvényt és kötvényt vettek az amerikai piacon.) A zöldhasúért 184,50-185 forintot adnak a kereskedők szemben a korábbi 180 forint körüli árfolyammal. Az eurógyengülés nyomán a svájci frank erősebb lett a forinthoz képest, 10 óra után egy frankért 159 forintot kellett adni, míg a múlt héten 156 forintért is hozzá lehetett jutni a svájci devizához.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!