Mindenki eladna Budapesten

A BUX-index 1 százalék körüli mértékben gyengült hétfőn kora délután, a vezető papírok mindegyike gyengült.
NAPI, 2013. április 15. hétfő, 12:56
Fotó: Napi.hu

A Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe a kereskedés feléhez közeledve 18 050 pont alatt tartózkodott, miután 18 ezer pontig is lenézett a mutató, amely a nap eddigi szakaszát végig a negatív tartományban töltötte. A forgalom gyenge, a 3 milliárd forintot közelíti.

A vezető papírok mindegyike olcsóbb lett. Az OTP-részvény jegyzése több mint 1 százalékkal 4500 forintig süllyedt. Közel ilyen mértékben veszített árfolyamából az Mtelekom is, a távközlési papír 418 forinton állt kora délután. Ugyanekkor a Mol és Richter is majd' 1 százalékkal előző záróára alatt forgott, így előbbit 16 145, míg utóbbit 33 755 forint körül adták-vették. Csaknem 2 százalékot veszített árából az Egis, így a kisebbik gyógyszergyár értékpapírja 18 600 forintot ért - ráadásul meglepő módon majdnem kétszer akkora forgalomban kereskedtek vele, mint a Richterrel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK