Mindenki Londonra figyel - teljes a bizonytalanság

Oldalazás várható a fontosabb nyugat-európai részvénypiacokon csütörtökön; a befektetők nem szívesen vesznek föl pozíciót a brit jegybank kora délután esedékes pénzügypolitikai döntései előtt.
MTI, 2016. augusztus 4. csütörtök, 08:18
Fotó: Reuters

Piackutatók szerint a londoni FTSE-100 index 6-11 ponttal araszolhat feljebb közvetlenül nyitás után, és a frankfurti DAX-30, valamint a párizsi CAC-40 is enyhe pluszban nyithat.

A piac egyértelműen további monetáris lazításra számít a brit jegybanktól.

A Bank of America-Merrill Lynch bankház azt tartja a legvalószínűbbnek, hogy a Bank of England 25 bázisponttal a felére, 0,25 százalékra süllyeszti az alapkamatot, és 163,5 milliárd font értékű további mennyiségi enyhítést jelent be, egyszersmind a hitelezés élénkítését célzó lépéseket tesz.

Szerdán vegyesen zártak az indexek. Míg a DAX 0,26 százalékkal emelkedett, a londoni FTSE és a párizsi CAC-40 csaknem 0,20 százalékot veszített.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK