Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az amerikai részvénypiac árazása kétségtelenül magas, de ettől még mehet magasabbra is, ha cégek árbevétele a gazdaság fellendülésével párhuzamosan tovább növekszik - mondta  Jeffrey Gundlach, a DoubleLine Capital igazgatója a Financial Times tudósítása szerint. 105 milliárd dollárnyi vagyon befektetéséért felelős Gundlach szavára rendszerint figyelnek a befektetők, a Reuters tudósítása szerint a Wall Street-en a szakembert már "kötvénykirálynak" is becézik. Ezzel az elnevezéssel korábban Bill Grosst, a PIMCO korábbi vezetőjét illette a piac.

Szerinte meglehetősen aggasztó, hogy a részvények árfolyam/árbevétel alapon már olyan drágák, amelyre legutoljára a dotkom lufi idején volt példa. Ez alapján nem nagyon lehet várni, hogy azok innen már 5 százaléknál nagyobb mértékben emelkednének, hacsak az árbevételi adatok nem mutatnak további drasztikus emelkedést - tette hozzá.

Véleménye szerint a következő hónapok arról szólhatnak, hogy alaposan lehűlnek a reflációs várakozások, azaz az infláció emelkedése mellett történő gazdasági növekedést előrejelző elképzelések. Figyelmeztetett, hogy az infláció márciusban tetőzhet, s ezután visszaesik a Fed által célként kitűzött 2 százalékos szint alá. Nagy kérdés, hogy mit lép ekkor majd a Fed, amelytől még az idén további kamatemeléseket várnak

Ennek az lehet a következménye szerinte, hogy nem igazolódnak be azok a félelmek, amelyek további kötvénypiaci áreséseket várnak. Szerinte a 10 éves amerikai államkötvények hozama nem fog idén 3 százalék fölé emelkedni - jelenleg 2,3 körül jár a márciusiban tapasztalt 2,6 százalékos csúcsot követően.

Ő egyébként a fentiek miatt a nem amerikai részvényeket preferálja az amerikaiakkal szemben. Gundlach szerint azzal, hogy nem sikerült a Trump adminisztrációnak az első körben áterőltetnie az egészségügyi rendszer átalakítását azt vetíti előre, hogy nagyon nehéz lesz a remélt adócsökkentéseket megvalósítani.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!