Mindenkit lekörözött a forint

Kedden is a forint volt a legerősebb deviza a régióban, lekörözve a lengyel, acseh és a román devizát is - mondta el a Napi Gazdaság Online-nak Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizakereskedője.
NAPI, 2010. október 5. kedd, 16:30
Fotó:

Folyamatosan erősödött a forint kedden, miután az euró/dollár keresztárfolyam esetében is újra a dollár gyengülése volt napirenden. ennek hatására a kerezstárfolyam visszatért az 1,38-as szintekre ami erősített a régiós devizákat. A régióban a forint ismét élre állt az erősödésben, ennek betudhatóan a román lejjel szemben 1 százalékot, a lengyle zlotyival szemben 0,6 százalékot, míg a cseh koronával 0,5 százalékot nyert a magyar fizetőeszköz. Délután a jó amerikai ISM adat hatására a forint már stabilan áttörte a 272,50-es szintet, és napi csúcsát 271,60 forinton érte el - mondta a Commerzbank szakértője.
A frannak szemben ekkor 203,30 forintot kellett fizetni, míg a dollár 197 forinton, a jen 100 egysége 236,60 forinton állt.
Ruzsonyi szerint egyelőre maradhat is a jókedv a devizapiacokon nem látszik ugyanis, hogy azt mi ronthatná el. A következő technikai ellenállás a 270,50 forint lehet, míg pzsichológiailag a 270 forintos szint áttörése bizonyulhat keményebb diónak - véli Ruzsonyi.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.10.05 17:35

Hát.. elöbb átment a devizapiaci korrekció, mint a Kósa Rogán 8 pontja a parlamenten, meg ennek az egynek jobban örülnek a devizahitelesek mint a másik 8.-nak (egyelőre) !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html