A közösségi oldal 5,84 milliárd dolláros negyedéves árbevétel mellett 79 centes egy részvényre jutó eredményről számolt be. Előzetesen a szakemberek 5,37 milliárdos bevétellel és 68 centes részvényenkénti eredménnyel számoltak.

Az amerikai cég mérföldkőhöz érkezett, először könyvelt el egymilliárd dollár feletti negyedéves profitot a nettó eredmény szintjén.

A Facebook azt is bejelentette, hogy a közösségi oldal havi aktív felhasználóinak száma 2015 utolsó három hónapjában 1,59 milliárd volt, míg a napi átlagos felhasználószám 1,04 milliárdot tett ki. Ráadásul a felhasználók szinte teljes egészében mobileszközről is használják az oldalt.

Az eredmények megjelenése előtt a Facebook-papírok 3 százalékos eséssel zártak, azonban a számok hatására több mint 12 százalékos szárnyalás jött a zárás utáni elektronikus kereskedésben - olvasható a Portfolio.hu-n.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!