Mindenkit túlszárnyal az Airbus

Az Airbus SAS minden korábbi eredményét felülmúló megrendelésekre számít az idén.
NAPI Online, 2007. november 12. hétfő, 15:46
Fotó:

A világ legnagyobb repülőgépgyártója, az EADS tulajdonában lévő Airbus az idén a Boeinget is túlszárnyaló megrendelésekre számít, amelyet nagyrészt biztosítva lát azt követően, hogy a Dubai Air Show-n mintegy 50 milliárd dollár értékű kötelezettségről szerződött.

A cég idei megrendelései meghaladhatják a 2005-ben felállított 1111 repülőgépről szóló vállalást is, melyből még az idén több mint 450 repülő leszállítását garantálja a gyártó. Amennyiben az Airbusnak sikerül teljesíteni vállalt kötelezettségeit, immár ötödik éve megőrizheti a legnagyobb repülőgépgyártó címet.

A Boeing megrendelései jelenleg 60 géppel elmaradnak az Airbusétól, és az idei évre vállalt szállításai sem haladják majd meg a 445 repülőgépet.

Az Airbus tulajdonosában, az EADS-nak a részvényeit 3,4 százalékkal magasabb áron, 23,05 eurón jegyezték a párizsi tőzsdén, mint pénteken.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK